I have installed a CGI script and it does not work

Almost 9 times out of 10 it is because of file and directory permissions. The "cgi-bin" folder has to have it's permissions set at 755. All .cgi and .pl files must also be set to a 755 permission level. When you create or upload a file to the cgi-bin folder it will have a permission level of 644. This is fine for "html" files and pictures and attachements but it will stop you dead in your tracks if you leave it that way for a .cgi or .pl file. Be sure to change the .cgi or .pl file to 755 before you do anything else and it will probably work the first time you try it.

.cgi and .pl files also won't work in any other folder but the cgi-bin folder.

If you don't know how to set these permissions for a file or folder then there are 2 ways to do it. One is to use your FTP program and the other way is to use our DirectAdmin control panel's "File Manager" to do it.
  • 6 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

Joomla 1.5.x install - hot tip - extension install problems?

Joomla 1.5.x is a much different animal than Joomla 1.0x - the install does not work exactly like...

Open DNS Server problem

When I go to www.dnsreport.com and enter my domain name to test it I also get an error saying...

My website does not look right on a larger screen

When my website is displayed through explorer on a 17inch monitor compared to a 15inch, the pages...

"Page not Found" when I try to reach my site

I am sure the site has been running fine - as far as we can tell. All sites show up from here. I...

I have made changes to my site but I can't see them.

I have made changes to my website but I can't see them when I visit my site with my web browser....